En konsert i trädgården

Trädgård belysning partytält

Bor du inte i Göteborg, men är avundsjuk på stadens musikliv? Då kan du hyra ett partytält och ha en liten konsert i din trädgård istället. Exempelvis om du bor i Stockholm. Skämt åsido kan ett partytält vara användbart i många situationer, inte minst när man har fest med levande musik.

Som du kan se om du surfar in på https://www.aladdinsuthyrning.se/produkter/partytalt/ finns det många typer av partytält att välja mellan, och också många typer av tillbehör, allt från tältgolv till eldkorgar. Det gör att det är enkelt att skapa ett uterum, helt eller delvis under tak, som passar perfekt för en fest med musik, och du behöver inte vara rädd för att eventuellt regn ska förstöra ljudanläggningen. Om det är stark sol kan ett partytält också skydda mot solsting, framför allt om festen börjar tidigt och det kommer att serveras alkohol.

Så hyr ett eller flera partytält, boka in någon som kan sjunga och/eller musicera, hyr en lämplig ljudanläggning, och sen är det bara att bjuda in gästerna, eller? Nej, det krävs faktiskt lite mer när man arrangerar en utomhusfest.  

Tänk på det här

Att arrangera en trädgårdsfest skiljer sig lite från att arrangera en hemmafest. Det blir tydligt om du jämför den här artikeln, som handlar om hemmafester, med den här artikeln, som innehåller tips och råd om trädgårdsfester.

Vissa saker är dock gemensamma.

  • Det funkar utmärkt att bjuda på pizza, även om en del föredrar catering. 
  • Ju färre regler, desto bättre.
  • Städa aldrig under en pågående fest (glassplitter undantaget).

En sak som många glömmer när de arrangerar fester utomhus sommartid är att det faktiskt blir mörkt några timmar per natt, framför allt i augusti. Därför är det viktigt att tänka på belysningen. Häng upp slingor i träden, eller hyr några eldkorgar när du ändå bokar partytält.